Steden

014 (3)

 

 

Hoewel u op het Franse platteland niet snel aan steden denkt, zijn er wel degelijk een aantal heel interessante steden en kleine plaatsen op een dag te bezoeken. Sommigen zijn dichter bij dan u zou denken.

Dicht bij huis

Bourbon-Lancy (Bourgogne) ligt op 5 km van Les Gérolles. Het heeft een Middeleeuwse kern en trekt daarmee toeristen. Jaarlijks is er zomerlang een internationale portretfoto expositie in de openlucht door het hele stadje. Het dankt zijn rijkdom en park met exotische bomen aan het Thermale kuuroord uit de 19e eeuw.
http://www.bourbon-lancy.com/celto-espaces-bien-etre_fr_02_15.html

Moulins, 25 km van les Gérolles. Leuke echt Franse(winkel)stad, mooie kathedraal, diverse historische sites (rondwandeling), musea en theater. Hier is ook de Gare waar u aankomt met de trein uit Parijs.

Interessante Romeinse en Middeleeuwse plaatsen

Bourgogne: Vézelay, Avalon, Autun (kathedraal), Dijon, Beaune, Lyon.
Auvergne: Clermont-Ferrand: studentenstad, kathedraal, architectuur, winkels.

Iets verder weg:

Tours en Blois met de beroemde grote Loirekastelen: Chambord , Cheverny ( “Molensloot” Kuifje, perm expositie), Chenonceaux, Amboise.
Parijs: het is ook goed mogelijk om naar Parijs te gaan met de trein! Ter indicatie: met de trein van 9.30 bent u 11.50 in hartje Parijs. Om 19.00 de trein terug betekent 22.00 thuis in Les Gérolles (30 autominuten van station in Moulins). Indien gewenst breng en haal ik u naar en van het station. Als u wat meer tijd wilt is een nachtje in Parijs te overwegen. TIP: als u ruim van tevoren via internet treinkaartjes bestelt is dit veel goedkoper dan daags ervoor! Het verschil kan oplopen tot 50%. De goedkoopste gangbare kaartjes zijn € 43 voor een retour Moulins- Parijs.

Gebruik de link: http://www.tgv-europe.nl/nl/treinticket kies vertrekplaats Moulins-sur-Allier